25 Mart 2015 Çarşamba

Fırında Ton Balıklı Kabak




Merhaba, sizlerle farklı bir tarif paylaşmak istiyorum, Fırında Ton Balıklı Kabak!  Italya'da yasadığım bu zaman zarfında bir çok farklı kabak yemeği yedim, bu da onlardan biri. Eğer klasik kabak tariflerinden sıkıldıysanız doğru yerdesiniz.

Malzemeler

4 adet ınce uzun kabak
1 adet konserve zeytinyağlı ton balığı
1 adet yumurta
1 avuç maydanoz
2 kaşık galeta unu
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğu
Tuz
Karabiber
Parmesan Peyniri. üzeri için ( isteğe bağlı)






Resimde görüldüğü gibi kabakların içlerini oyuyoruz.


Oyulmuş kabak içiyle beraber diğer malzemeleri rondo dan geçiriyoruz.



Kabakları bir fırın tepsisine dizip, içlerine  hazırladığımız içi doldurup üzerine parmesan peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180° firinda 40 dk. pisiriyoruz.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder